Ακριβά τσιγάρα

Είμαι ο Δάσκαλος και είμαι καπνιστής.

Όπως καπνιστές είναι και οι τέσσερις από τους υπόλοιπους πέντε, εκτός από το Μαρανέλλο που είναι αθλητικό παιδί και εχτές γύμναζε το στομαχικό του μυ μαζί με τα τέσσερα ρεμάλια – ο Δάσκαλος απείχε μιας και είχε άλλες ασχολίες. Βέβαια, από τους τέσσερις, μόνο ο Δρ. Χουζούρης είναι σοβαρός. Οι άλλοι τρεις καπνίζουν μάρκα «Απ’όλων» και ειδικότερα «Απ’του Δάσκαλου». Αλλά εντάξει, αυτούς θα τους γκαζώσω ιδιωτικώς – εσείς αγαπητοί αναγνώστες δε μου φταίτε σε τίποτα. Ένιγουεϊ.

Το πρόβλημα λοιπόν είναι διπλό. Τρία ευρώπουλα το πακέτο στην πατρίδα, ακόμα και εννιά λιρόπουλα στην αγαπητή μας πόλη. Αλλά το βασικό για οποιονδήποτε αλκοολικό επιστήμονα είναι πως όταν θέλεις να πιεις το ποτάκι για να σου έρθει η έμπνευση και να λύσεις εκείνο το πρόβλημα, θέλεις να κάνεις κι ένα τσιγαράκι. Ε, τότε πρέπει να βγείτε έξω κύριε. «Είναι καλή ευκαιρία να γνωρίσεις κόσμο» θα σου πει ο Τσολιάς, αλλά αν δε θες να γνωρίσεις κόσμο (βλ. προηγούμενο λήμμα περί άλλων ασχολιών του υπογράφοντος), γιατί θα πρέπει να τον δαγκάνεις;

Ο Δάσκαλος λοιπόν θα κάνει την πρόταση: Outhouse ή Tigerlilly. Είναι πολιτισμένα μαγαζιά, κι έχουν πιάσει το νόημα. Τέντες και σόμπες και τασάκια, κι Άγιος ο Θεός ημών που είναι και καπνιστής (και όχι καπνιστός – καπνιστό είναι το whiskey μου συνήθως). Παίρνεις και το ποτάκι μαζί σου και είσαι αρχηγός.

Άλλωστε κάποιοι από εμάς έχουν εμφανισθεί ουκ ολίγες φορές σε ένα από τα δύο μαγαζιά. Τώρα αν ακούσατε ότι έκαναν κάτι που δεν περιμένατε να κάνουν, το πιθανότερο είναι πως είναι αλήθεια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: