Το workshop από την κόλαση

Έχεις φάει λοιπόν το αγγούρι του αιώνα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Περιμένεις πώς και πώς να έρθει εκείνη η ευλογημένη η Παρασκευή για να μπορέσεις να πας να πιεις ένα ποτάκι σαν άνθρωπας και μετά να έρθει κι εκείνο το Σαββατοκύριακο για να λιώνεις σα παγωτό σε χαλασμένο ψυγείο της ΕΒΓΑ μέσα στον Κρητικό Αύγουστο. Το supervisor όμως των ρώτησες; Όοοοχι.

Έρχονται λοιπόν χαρωποί-χαρωποί την Πέμπτη και σε σένα και στον Αφάνα και σας λένε μ’ένα στόμα μια φωνή ότι σαν επιβράβευση της καλής σας δουλειάς, σας στέλνουν σε ένα workshop την Παρασκευή: «έτσι, για να δείτε τι κάνουν κι οι άλλοι.» Και τι μας νοιάζει εμάς τι κάνουν οι άλλοι; Τους άλλους τους ρώτησες αν θέλουν να μας νοιάζει; Κι εμείς ποιοί είμαστε, εμείς ή οι άλλοι;

Ξυπνάς την Παρασκευή και είναι η τελειότερη Παρασκευή εδώ και πολύ καιρό. Ο ήλιος ψηλά, θερμοκρασία ανεβασμένη για τα δεδομένα της πόλης, κι εσύ πρέπει να είσαι από τις 9:00 κλεισμένος σε μία αίθουσα χωρίς παράθυρα, να ακούς τον κάθε παρλαπίπα να παρλαπιπάρει για πράγματα που δε σε ενδιαφέρουν ποσώς τελικά (να ρε supervisors, αφού το ξέραμε ότι θα τη φάμε την ήττα, γιατί μας τα κάνετε μπετονιέρα;) και να πρέπει να μείνεις και μέχρι τις 19:00.

Ψάχνεις τα ξυράφια από τις 11:00 και σε κάθε διάλειμμα πίνεις όσο πιο πολύ καφέ μπορείς («Would you like some more sir?» «Yes please! More! More! More!») γιατί πρέπει. να. μείνεις. ξύπνιος. και σε κάθε χειροκρότημα στο τέλος μίας ακόμη κατα-πληκτικής ομιλίας ξυπνάς και καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει αρκετός καφές στον κόσμο.

Κάθεσαι με τον Αφάνα και απαγγέλετε Πρέκα γιατί (α) ο καφές δε φαίνεται να δουλεύει, και (β) η ρήση που τελειώνει ως «τύφλα νά’χει η συνουσία…» (στο πιο πρόστυχο) έχει βρει απόλυτη αλήθεια μιας και το πρώτο συνθετικό της ρήσης, αυτό που άμα πιάσει και ομοιοκαταληκτεί με τη συνουσία τώρα που το σκέφτομαι – να ρε Τσολιά, αυτή είναι ομοιοκαταληξία – πηγαίνει σύννεφο. Στην πορεία βέβαια έχετε παρασυρθεί κι εσείς στο γενικότερο κλίμα αυτοερωτισμού που αιωρείται στην αίθουσα και απλά φτάνετε στο παρά-τσακ να γίνετε ρεζίλι από τα γέλια…

Ανοίγεις το laptop και ξεκινάς το παρόν post ανάποδα με την τελευταία του ατάκα:

Ο δρόμος της ζωής μας είναι στρωμένος με κοπριά από το κοπάδι του διαβόλου και ο ίδιος αερίζεται στα μούτρα μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: