Κάτι από τα παλιά

[Μιας κι έχω λίγο χρόνο τώρα, ξεκινάω να βγάζω σιγά-σιγά κάποια από τα παλιά γραμμένα με ελαφρύ μόνο μασάζ. Μερικά, μερικοί, ίσως να τα’χουν ξαναδεί. Αν ναι, στείλτε μου ένα email. Πρέπει να μιλήσουμε. Το πρώτο το είχα στείλει σε έναν φίλο όσο ήμουν άϋπνος για κάποιες μέρες πριν από κάποια χρόνια. Φίλε, να το ξαναδούμε το θέμα;]

Στα εγκαίνια…

…για το μπαράκι που θα ανοίξουμε, θα έχει μαζευτεί αρκετός κόσμος. Ξέρεις, θα πέσει σύρμα: εγώ το λέω στο σκύλο μου κι ο σκύλος στην ουρά του, και η ουρά στο γάϊδαρο, κι ο γάϊδαρος στ’αυτιά του, ο γνωστός στο γνωστό του, αυτός στη γκόμενα κι αυτή στις κολλητές της, και η κίνηση θα είναι μεγάλη. Όλος ο κόσμος που μετράει κι οι γιαγιάδες τους θα είναι εκεί.

Θα γελάνε, θα χορεύουν, θα πίνουν γενικώς και θα περνάνε καλά. Η μουσική θα είναι όπως πρέπει. Όχι δυνατά να μην ακούς τι λέει ο διπλανός σου εκτός κι αν ξελαρυγγιάζεται στο αυτί σου, αλλά ούτε και ξενέρα χαμηλή να μας πάρει ο ύπνος. Θα κυκλοφορήσουμε μια φήμη ότι κάτι μπορεί να γίνει… μπορεί και όχι. «Κάτι έλεγαν να κάνουν για το επίσημο,» κάπως έτσι. «Μπορεί να είναι και ραδιο-αρβύλα όμως η όλη φάση.» Πρέπει να το στήσουμε καλά αυτό το κομμάτι.

Όταν πιάσουμε το όριο στη συνάρτηση (κόσμος * κέφι) ή όποτε μας τη δώσει (γιατί εμείς θα είμαστε τα αφεντικά, μην το ξεχνάς) θα αρχίσει να παίζει το B+A των Beta Band. Το έχεις ακούσει; Είναι αρκετά χαμηλό στην αρχή και αρκετά ατμοσφαιρικό (φαντάζομαι όπως θα χαρακτηριζόταν από τον David Coverdale — Whitesnake ρε! — ως «slow poke music»). Ο κόσμος θα κοιταχτεί λίγο αλλά μετά θα το αντιπαρέλθει και θα συνεχίσει. Δε θα τους αφήσουμε. «Λίγο περίεργο αυτό,» θα σκεφτούν. Γύρω στα 2’40» μέσα στο τραγούδι είναι το κρίσιμο σημείο. Θα χρειαστεί timing: ο δισκοκαβαλητής (ο disk jockey είναι αυτός) θα αρχίσει να ανεβάζει την ένταση σιγά-σιγά με κάθε σφύριγμα, προετοιμάζοντας τον κόσμο. Διαπεραστικά, προς το τέλος, θα σταματήσουν όλοι να μιλάνε. Πάνω στην αλλαγή του ρυθμού (λίγο μετά τα 3′) θα πάει η ένταση τέρμα και όλο το μέρος θα λουστεί με τεχνητό, πολύχρωμο, πανέμορφο φως.

Μεγάλε, θα είναι μεγάλο χάσιμο…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: