Σαλώμη η ατίθαση

Νομίζω οτι καιρός ήταν να προστεθεί και μια κυρία (λέμε τωρα!) στην παρέα τους. Και ναι λοιπόν, ο κλήρος έπεσε σε μενα. Τι να κάνω, θα το πιώ και αυτό το ποτήρι (στην πραγματικότητα τους έπρηξα).

Οσον αφορά το παρατσούκλι μου, η ιδέα έπεσε απο τα υπόλοιπα ρεμάλια. Δε μπορώ να πω όμως, με χαρακτηρίζει. Φυσικά, δε θα ζητήσω τα κεφάλια τους (ως άλλη Σαλώμη), γιατί τι να τα κάνω άλλωστε, τέτοια που είναι. Αυτό, φυσικά, δεν ήταν το μόνο παρατσούκλι πού έπεσε ως ιδέα. Άλλες προτάσεις ήταν: «Αφέντρα», «Αντροφάγα», «Λαιμητόμος», «Δικτάτορας» και άλλα χαριτωμένα με σκοπό να μου πουν, εμμέσως πλήν σαφώς, ότι πατέρας μου είναι ο Πατακός (και άλλοι γνωστοί δημοκράτες) και μάνα μου η Κίρκη (να γιάσει το χεράκι της).

Παρόλα αυτά, δε πτοούμαι! Σκοπός μου είναι (εκτός απο το να σπάσω τα νεύρα των υπολοίπων) να εκφράσω την αγανάκτηση κάθε γυναίκας απέναντι στις μπούρδες των αντρών (Οχι μωρέ καλοί είναι. Ναι καλά μας έπεισες!). Και για να καταλάβετε τι εννοώ, πάρτε και ένα κλασικό παράδειγμα με τίτλο, ας πούμε, «Ανάθεμα τη μέρα που σε γνώρισα»:

Είναι Κυριακή. Εσύ λείπεις απο το σπίτι (π.χ. έχεις πάει στη μάνα σου, για καφέ με φίλες κ.τ.λ) μέχρι το βράδυ και ο λεβέντης έμεινε στο σπίτι για να δει ποδόσφαιρο (απίστευτο!). Γυρνάς λοιπόν το βράδυ στο σπίτι με πολύ καλή διάθεση (άρα είχες πάει για καφέ με φίλες σου και όχι στη μάνα σου) και αντικρίζεις κρανιού τόπο. Από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω να σου περιγράφω. Μπουκάλια από μπύρες από εδώ, κουτιά από πίτσες απο εκεί (Α, ήρθανε και οι φίλοι του), χαρτοπετσέτες στο πάτωμα (πάλι καλά, γιατί συνήθως πιάνει το κωλόχαρτο) και λοιπές άλλες γουρουνιές.

Του λές λοιπόν, τραβώντας τα μαλλιά σου, «Μωρό μου, τι γίνεται εδώ;» (μπράβο, αυτό βρήκες να του πείς;).
Αυτός κοιτώντας την τηλεόραση (γιατί το το μάτς μπορεί να τελείωσε, αλλά τώρα δείχνει τις φάσεις του αγώνα) «Τι;» (ευρηματικός όπως πάντα).
Εσύ: «Για τα σκουπίδια λέω. Δε μπορούσατε να τα μαζέψετε;».
Αυτός: «Ε, καλά. Μετά.».
Ακούς την απάντηση και εκεί που ήσουν κυρία, ξαφνικά ξυπνάει η Σαπφώ Νοταρά μέσα σου και αρχίζεις:
«Με δουλέυεις βρε;» (ή ρε, ότι θέλεις) «Το χάλι δε το βλέπεις;»
Και συνεχίζεις: «Δε μπορούσατε να πάρετε κανένα πιάτο; Χάλια το έκανες το χαλί!» (λέρωσε και το χαλί, αυτό ξέχασα να το πώ).
Αυτός: «΄Όχου ρε παιδάκι μου. Περίοδο έχεις πάλι;».

Οι χαρακτήρες δεν είναι πραγματικοί. Αν, παρόλα αυτά, κάτι σας θύμησε η ιστορία μου, κουνήστε το κεφάλι καταφατικά (σιγά που δε σας θύμησε).

Θα μου πείτε τώρα, τι σχέση έχει αυτό με το Εδιμβούργο. Ε, άγγλοι, γάλλοι, πορτογάλλοι, τα ίδια λένε. Άλλωστε δε θα συζηταμε μόνο για άντρες. Μαζί θα δώσουμε απαντήσεις και λύσεις σε ερωτήματα όπως: «Τι είναι ο άνθρωπος;», «Υπάρχει θεός;», «Ήμαστε μόνοι στο σύμπαν;», «Μου πάει το λιπ γκλός που φοράω;» και σε άλλα τέτοια βαρύγδουπα και σημαντικά θέματα.

Αλλά επειδή νομίζω οτι σας έπρηξα, αυτά για τώρα!

Άντε βρε, καλή υπομονή.

12 Responses to Σαλώμη η ατίθαση

  1. Ο/Η paperflowers λέει:

    Κατ’αρχήν να ευχηθώ καλή αρχή!
    Τώρα, η αλήθεια είναι ότι οι άντρες κ η νοικοκυροσύνη είναι δύο έννοιες ασύμβατες. Δύο τινά συμβαίνουν όταν το σπίτι ενός άντρα είναι καθαρό (με το γυναικείο μέτρο) κ τακτοποιημένο: Ή έρχεται η μαμά κ καθαρίζει δύο φορές την εβδομάδα, ή έχουμε να κάνουμε με άτομο που πάσχει από διάφορες νευρώσεις, μικροβιοφοβία, καταναγκασμό 3ου βαθμού κτλ.
    Όμως, να μην είμαστε κ άδικες… μας πιάνει κ μας μια λύσσα να είναι όλα πάντα στην εντέλεια, όλα καθαρά κ τακτοποιημένα σαν το σπίτι της μπάρμπι, που είναι κάπως…πώς να το πω… υστερική…???
    Κ όχι τίποτ’άλλο, σε μια περίπτωση σαν αυτή που περιέγραψες, η μέση γυναίκα, μόλις ακούσει το «καλά, μετά… όχου, τι σ’έπιασε τώρα» κ άλλα τέτοια γλυκόλογα, θα τα πάρει, θ’αρχίσει να συμμαζεύει βρίζοντας από μέσα της (για να μπορεί να παραπονιέται ότι όλα μόνη της τα κάνει) κ φυσικά θα του κρατάει μούτρα κ δεν θα του κάτσει στο κρεβάτι (στον καναπέ, στο νεροχύτη, στο λερωμένο χαλί κτλ), για αντίποινα!
    Γιαυτό λοιπόν, ας μάθουμε στους γιους μας να κάνουν κ καμιά δουλειά απ’τη μία κ ας χαλαρώσουμε λίγο με το νοικοκυριό απ’την άλλη…
    Τα νεύρα κάνουν ρυτίδες άλλωστε!

  2. Ο/Η Γκρινιάρα λέει:

    Καλή αρχή και από μένα Σαλώμη… Το μόνο που με σιγουριά μπορώ να πω είναι ότι το παρατσούκλι «Δικτάτορας» μου το έχουν κολλήσει και μένα..πράγμα που περίτρανα αποδεικνύει ότι πρόκειται για αυθαίρετη γενίκευση απέναντι στο γυναικείο φύλο.

  3. Ο/Η Salome λέει:

    Ευχαριστώ πολύ και τις δυο σας.
    Αφήστε, μη τα συζητήσουμε παραπάνω αυτά τα θέματα, γιατί θα μοιάζουμε με στήλη του cosmopolitan και θα φάμε κράξιμο.

  4. Ο/Η daskalos λέει:

    Όχι, συνεχίστε, είμαι σίγουρος ότι το κράξιμο θα το φάτε ανεξαρτήτως :)

  5. Ο/Η Salome λέει:

    Δάσκαλε, ντροπή!
    Τα κορίτσια τι σου φταίνε ? Ή μήπως σου φταίνε. Ε;

  6. Ο/Η daskalos λέει:

    Είπαμε, εσύ να βγάλεις το αγγίστρι από το στόμα. Καλά, και ηλεκτρονικά ψαρώνεις; Ένας νέος κόσμος ανοίγεται μπροστά μου…

  7. Ο/Η Salome λέει:

    Και σκεφτείται οτι τον συμπάθησα όταν τον γνώρισα.
    Έπρεπε να την κάνω τότε που ήτανε νωρίς.
    Τώρα, τι να σε κάνω…

  8. Ο/Η Γκρινιάρα λέει:

    Είπα κι εγώ…δεν θα ξεσπάσει καμία ίντριγκα? Είχε πέσει ανησυχητική σιωπή…

  9. Ο/Η maranello λέει:

    Ρε αντε πλυνε κανενα πιατο, που θα βγαλεις και γλωσσα. Επρεπε να σε εχουμε οταν βλεπαμε μπαλα να μας φερνεις καμια μπυρα, μπας και φανεις καθόλου χρησιμη. Μάθαμε τωρα…

  10. Ο/Η tsolias λέει:

    Βλέπω να ζητούνται πολλές κεφαλές επί πίνακι. Και δεν ξέρω αν θα είναι οι άνω ή οι κάτω…

  11. Ο/Η spiros λέει:

    pantos fenetai oti oi kopeles einai konta sta prota ..anta dioti i nea genia thilaion mono etsi den einai…. oxi mono den tha legane kouventa.. alla tha patagane kai to pepperoni pou diaxeete sto patoma..

    Distixos… mporei na akougame ti grinia.. alla tin alli mera to spiti elampe… Tora pane afta… prepei na kaneis monos ti fasina, oi ginaikes telika tinoune na analamvanoune MONO tin efthini pou tous prikise o theos kai tipota allo… tin anaparagogi enoo.

Σχολιάστε