Περί…

Μερικές φορές δεν πρέπει να ψάχνεις περισσότερα από το προφανές σε μία έννοια.

Το παρά έξι ξεκίνησε ως τίποτα περισσότερο από μία παρέα έξι ξενιτεμένων Ελλήνων που ζουν, εργάζονται, και προχωρούν την επιστήμη στο Εδιμβούργο – όπως ακριβώς υποδηλώνει και το ακρωνύμιο του ιστολογίου.

Αποφάσισαν ότι το να πίνουν μία θάλασσα και να σχολιάζουν τις καταστάσεις της Ελληνικής κοινότητας είναι αρκετά ενδιαφέρουσα απασχόληση που έπρεπε να μοιραστούν και με τα θύματά τους. Έτσι λοιπόν πήραν την απόφαση να φτιάξουν αυτό το ιστολόγιο.

Η ιδέα έπεσε από τον Τσολιά, το Δρ. Αφάνα και το Δάσκαλο. Το Λαμόγιο, ο Μαρανέλλο, και ο Δρ. Χουζούρης ήταν τα απαραίτητα υλικά για να δέσει το φαγητό. Στη συνέχεια έλειπε λίγο μπαχάρι, οπότε προσθέθηκαν στην ομάδα κι άλλοι τρεις: η Σαλώμη, ο Μπυρατής και ο Κιμπάρης. Και η σάλτσα έδεσε για τα καλά.

Για λόγους πληρότητας, παραθέτουμε το η-μέϊλ με το οποίο ξεκίνησε αυτή η ιστορία.

Subject: Μάνα μου η χωρίστρα σου!!!
Date: 26-01-07, 18:08
From: Δρ. Αφάνας
To: Λαμόγιο, Μαρανέλλο, Δρ. Χουζούρης
Cc: Τσολιάς, Δάσκαλος

Αγαπητοί εν Χριστώ αδερφοί/ές,

Τη μέρα τούτη, εν τόπω συνευρέσεως (Assembly) και ώραν εσπερινήν μετά τροφής και ζύθου: επήλθε θεία έμπνευσις. Είναι απαραίτητη η δημιουργία ιστολογίου (blog) όπως μοιραζόμεθα τας εμπειρίας, τας γνώσεις, τας προσδοκίας, τας γενικοτέρας αναζητήσεις ημών και τα λοιπά προιόντα αυνανιστικής διαθέσεως, με την ευρύτερη ομήγυρη της συμπαθούς μας πόλης του Εδιμβούργου και ουχί με λοιπούς βαρβάρους.

Ως εκ τούτου λαμβάνουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε όπως συμβάλετε εις το συγγραφικό έργον του εν λόγω ιστολογίου. Τον πρώτο λίθο στην κολοσσιαία αυτή προσπάθεια συνιστά η εύρεσις τίτλου και διαδικτυακής διευθύνσεως δια το ιστολόγιον. Αναμένουμε τας ιδέας και τας προτάσεις υμών.

Ούρδου!

Ο θεός βοηθός εν τω βίω,
Αδελφός (?) Αφάνας

Και, ναι, θα μιλήσουμε για σας. Για περισσότερα, ΦΑΚ-ΟΦ.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.