Πληθωρικότητα Τριχοφυϊας

Δάσκαλε, εγώ δεν ήμουνα αλήτης, αλήτη με έκανες εσύ. Είναι θαρρώ η σειρά μου να συστηθώ ως Dr. Afanas. Μην αναζητήσετε τις ρίζες του ψευδονύμου μου με συμβατικούς συνειρμούς και τυποποιημένες απόπειρες αποκωδικοποίησης. Όχι. Ούτε ο ίδιος ο Chuck Norris τα κατάφερε.

Ξεκινώντας να σημειώσω ότι η «αφάνα» δηλώνει την πληθωρικότητα τριχοφυίας. Ας μην το κάνω πιο συγκεκριμένο. Απλά επεκτείνω την έννοια της πληθωρικότητος ώστε να περιλάβει όλες τις πτυχές της ζωής ενός διδακτορικού φοιτητή στο Εδιμβούργο. Ο Dr. Afanas αν μη τι άλλο, είναι πληθωρικός. Fact.

Επίσης ο προλεγόμενος δε γνωρίζει σύνορα. Σαρκάζει και αυτοσαρκάζεται χωρίς όρια, γεγονός το οποίο θα διαπιστώσετε και από τα επόμενα posts του, τα οποία και ελπίζει να μη γραφούν υπό την επίρροια Τσικνοπέμπτης και οινοπνευματοποσίας. Τυχάρπαστοι Διδάσκαλοι, πισωγλέντηδες Τσολιάδες, μεσήλικες τελειωμένοι Χουζούρηδες, ανορθόγραφοι ερωτοπαθείς μπουζουκολάγνοι Λαμόγιοι και ατζαμήδες Μαρανέλλοι δε θα με εμποδίσουν να φέρω στο φως τις αλήθειες που το αναγνωστικό κοινό του ιστολογίου αυτού οφειλει να γνωρίζει. Ευελπιστώ έτσι να διαλύσω τη στάχτη που οι υπόλοιποι 5 θα προσπαθήσουν να σας ρίξουν στα μάτια ώστε λαθραία και αναξιοπρεπώς να σας πάρουν με το μέρος τους και να σας αφοπλίσουν.

Διακρίνω κάποια δισπιστία όμως στο βλέμμα σας. Διερωτάται για παράδειγμα η Καλλιόπη: «Τι τελειωμένος είναι αυτός που έφυγε από την Ελλαδάρα μας να έρθει εδώ να σπουδάσει, για διδακτορικό κιόλας, και το έριξε στο blogging μετά ξεκατινιάσματος?». Γιατί ρε Καλλιόπη εσύ τι κάνεις δηλαδή, σόρρυ κιόλας, όταν κουτσομπολεύεις όλη μέρα στο MSN με τις φίλες σου επειδή ενώ ήθελες να γίνεις δασκάλα, πέρασες Μαθηματικό στο Καρλόβασι και είπες να κάνεις και ένα master στην Πληροφορική εις την Αλλοδαπή μήπως γνωρίσεις και κανένα Ισπανό ραστα-φόρο ιππότη? Σε αγαπώ και έτσι όμως και νιώθω την ανάγκη να σε αγκαλιάσω μέσα από τις δακρύβραχτες εξομολογήσεις του ιστολογίου αυτού (είδες που βγήκα και από πάνω?).

Για να μη σας κουράζω όμως με την κάθε ανέραστη του Εδιμβούργου, θέλω να σας προσκαλέσω να γίνουμε συνταξιδιώτες στην προσπάθεια αυτή που κάνουμε με τους άλλους 5 αχαϊρευτους. Δια να το επιτύχω αυτό σας καλώ να σκεφτείτε το εξής: Μια χειμερινή πρωϊα, εν μέσω ψιλοβρόχου και ακατάπαυστων ανέμων, κατεβαίνετε τη Nicholson για να πάτε στη σχολή ή τη δουλειά σας. Προσπαθείτε να τυλιχτείτε με απελπισία μέσα στο αδιάβροχο μπουφάν σας προσπαθώντας να διασκεδάστε την παγωνιά και την κακοκεφιά σας, ώσπου ξαφνικά νιώθετε στη δεξία σας τσέπη (που τυχαίνει να είναι και η αγαπημένη σας) να αναδίεται μια θαλπωρή από το υπερπέραν, μια αναπάντεχη ζεστασιά που σας γεμίζει όρεξη και ζωντάνια. Σαν να βρίσκεται μέσα στην τσέπη σας μια ζεστή, υπερτροφική παραδεισένια μασχάλη – αφάνα. Αυτός είναι ο Dr. Afanas και σκοπεύει μαζί με τα υπόλοιπα 5 ρεμάλια να σας κάνει λίγο πιο όμορφη την καθημερινότητα του Εδιμβούργου.

ΟΚ, το παράκανα λίγο, ίσως φταίει και το αλκοόλ. Αλλά είναι πράγματα αυτά που γράψανε και οι υπόλοιποι…

3 Responses to Πληθωρικότητα Τριχοφυϊας

  1. Ο/Η gooznak λέει:

    μμμ..μηπως η θαλπωρη της μσχαλης-αφανας θα μπορουσε να επεκταθει μεχρι τη θεσσαλονικη;
    επισης παρακαλω να ειδοποιηθει η δεσποινιδα Καλλιοπη οτι ο ραστα-φορος ιπποτης ειναι δικος μου-ριπιτ-δικος μου και αν ακουσω τη λεξη ανεραστη θα ξεκατινιαστουμε (αυτο που αστραψε ηταν χαμογελο γεματο ελπιδα η μου φανηκε;)
    οκ,κοβω για λιγο τις μ$@%ες…και δεν μπορω και να πω οτι φταιει το αλκοολ..ουπς…

  2. Ο/Η Dr. Afanas λέει:

    Μα φυσικά και επεκτείνεται μέχρι και τη Θεσσαλονίκη! Ο ραστα-φόρος ιππότης είναι εκεί και σε περιμένει – αρκεί να τον κερδίσεις (με τρίγωνα πανοράματος και μπουγάτσες δε συγκινείται απ’ όσο ξέρω πάντως). Αλλά αν γίνει πραγματικότητα το ξεκατίνιασμα που αναφέρεις, υπόσχομαι να σε βοηθήσω και να του πω 1-2 καλές κουβέντες.
    Αυτό που κόβεις ελπίζω να είναι όντως για λίγο, έτσι? Θέλουμε να σε έχουμε τακτική αναγνώστρια (ή και αναγνώστη, δεν το διευκρινίζεις)…

  3. Ο/Η McBain λέει:

    Αφιερομένο στον αγαπητό Dr Afana όχι τόσο για την ομοιότητα στο Afro-look, όσο για αυτήν στις χορευτικές ικανότητες που όπως έχει αποδείξει πολλάκις είναι ανυπερβλητες.

Σχολιάστε